نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

روزهاي اول بچه داري براي والدين علي الخصوص نو والدين بسيار سخت و سرشار از استرس است. نوزاد بعد از تولد تا هفته اول بدن‌اش كاملا حساس و لطيف است. نوزاد توانايي بيان نيازهاي خود را ندارد؛ بنابراين والدين بايد با دقت بالايي از او مراقبت كنند تا نيازهايش برطرف شود.زماني كه بچه دار مي‌شويد بايد به فكر تامين نيازهاي او باشيد. والديني كه اولين فرزند خود را به دنيا مي‌آورند بهتر است كلاس هاي مخصوص فرزند پروري را بگذرانند تا هم از روش‌هاي مراقبت و هم شيوه تربيتي كودك آگاه شوند. نوزاد نيازمند غذا، آب، استراحت، بهداشت و … است. تمامي اين نيازها بايد به دست والدين برطرف شود.

منبع: روزهاي اول بچه داري | هفته هاي اول بچه داري

روزهاي اول بچه داري

همانطور كه بچه دار شدن را انتخاب كرده ايد، بايد به فكر مراقب از او نيز باشيد. مراقبت از فرزند نه تنها در روزهاي اول بلكه در تمامي عمر بر گردن والدين است. اما روزهاي اول بچه داري خيلي سخت تر است. به اين دليل كه نوزاد تازه متولد شده استخوان هاي نرم دارد. زبان براي خواسته هاي خود ندارد و نياز هايش را نمي‌تواند به راحتي بيان كند.

به همين دليل والدين بايد در روزهاي اول بچه داري با دقت تمام همه نيازهاي نوزاد را برطرف كند. به‌همين دليل يك سري آموزش ها و مراقبت ها لازم است. به خوبي تغذيه او را فراهم كنيد. پوشكش را در زمان هاي مناسبي تعويض كنيد و آرامش و استراحت لازم را براي او فراهم كنيد. در اين مقاله در رابطه با تمام مراقبت هاي روز اول بچه داري توضيح داده ايم.

براي مراقبت در روزهاي اول بچه داري چه كاري بايد انجام داد؟

همه والدين در روزهاي اول بچه داري استرس و اضطرابي را مبني بر ناراحت بودن فرزند دارند. روزهاي اول بچه داري تا هفته اول نوزاد به مراقبت هاي بيشتري نياز دارد. بايد با شرايط و زندگي خارج از رحم مادر وفق پيدا كند. به همين دليل شرايط براي او اندكي دشوار است. در ادامه مراقبت روزهاي اول بچه داري را توضيح داده ايم.

🟡 آرامش را براي نوزاد فراهم كنيد

در وهله اول براي روزهاي اول بچه داري بايد فضاي آرام را براي نوزاد فراهم كرد. نوزاد براي رشد و قدرت بدني نيازمند استراحت و آرامش است. برخي از نوزادان تازه متولد شده معمولا 16 تا 18 ساعت در طول روز به خواب مي‌روند. پس از مدت ها و به تدريج نوزاد رشد مي‌كند، مغز او شكل مي‌گيرد و الگوي خواب او نيز ريتم مي‌گيرد. براي اطلاع از نحوه خواب و استراحت نوزاد به نكات زير توجه كنيد.

✔ نوزاد در هفته اول از شب و روز آگاه نيست. به همين دليل شايد شب ها بيدار باشد و روزها بخوابد. با تغيير شرايط مانند كاهش نور در شب، كاهش صدا و صحبت هاي آرام ريتم شب و روز را به نوزاد آموزش دهيد.

✔ در روزهاي اول بچه داري نوزاد هر 2 الي 3 ساعت يكبار از خواب بيدار مي‌شود. مدت زمان معمولا بستگي به گرسنگي او دارد. اگر 4 ساعت از زمان وعده غذاي او گذشته باشد معمولا نوزاد از خواب بيدار مي‌شود. نوزاد زماني كه به 3 ماهگي يا بيشتر برسد روزانه 6 تا 8 ساعت را پشت سر هم مي‌تواند بخوابد.

✔ براي استراحت بهتر نوزاد او را به پشت بخوابانيد تا هم سلامتي نوزاد تهديد نشود و هم روي شكم فشار وارد نشود.

✔ براي گرد كردن سر نوراد زماني كه به خواب مي‌رود، موقعيت سر او را تغيير دهيد. گاهي به راست بخوابانيد و گاهي او را به سمت چپ بچرخانيد.

🟠 براي تغذيه نوزاد از شير مادر استفاده كنيد

شير مادر سرشار از مواد مغذي و ويتامين است. زماني كه شرايط مناسبي براي شير دادن به نوزاد داريد با در آغوش گرفتن او شروع به شير دادن كنيد. در اين شرايط بايد قفسيه سينه نوزاد را به خود نزديك كنيد و سينه خود را به او نزديك كنيد. اگر نوزاد تمايلي به شير خوردن داشته باشد حتما استقبال خواهد كرد. براي شيردهي به نوزاد در روزهاي اول بچه داري به نكات زير توجه كنيد.

✔ زماني كه نوزاد در هفته هاي اول پس از تولد به مقدار كافي غذا بخورد لازم دارد تا هر 6 الي 8 ساعت پوشكش تعويض شود.

✔ در روزهاي اول بچه داري احتمالا با مشكل شروع به غذا خوردن يا گرفتن پستان مادر براي تغذيه روبرو شويد. اما نگران نباشيد با كمك از روانشناس كودك و متخصص اين مشكل حل خواهد شد.

✔ شيردهي نوزاد نبايد مادر را دچار درد، زخم و … كند. هر عارضه ديگري كه با شيردهي براي مادران ايجاد شود بايد نوزاد را از خود دور كنيد. براي دور كردن نوزاد از خود با كمك دستانتان بين لثه كودك و بدن خود فاصله ايجاد كنيد. اين كار را بارها انجام دهيد تا وضعيت شيردهي تغيير كند.

✔ براي روزهاي اول بچه داري نياز است تا نوزاد حدود 8 تا 12 بار در روز شير بخورد. البته كه زمان شيردهي بستگي به گرسنگي نوزاد دارد. و بر اساس زمان دقيق رفتن چندان مهم نيست.

✔ در روزهاي اول بچه داري سعي كنيد نوزاد را بيش از 4 ساعت گرسنه نگذاريد. بنابراين اگر نوزاد خواب هم بود او را بيدار كنيد و شير دهيد.

✔ براي شيردهي به نوزاد وضعيتي داشته باشيد كه در آينده به دست درد و كمر درد دچار نشويد.

🔴 براي تعويض پوشك نوزاد به موقع اقدام كنيد

نوزادان به طور معمولي پس از 24 ساعت از تولد ادرار مي‌كنند و پس از 48 ساعت مدفوع خواهند كرد. روزهاي اول بچه داري و در هفته اول رنگ مدفوع نوزاد سبز تيره است و شبيه به قير مي‌ماند. اما به تدريج و با رشد نوزاد اين رنگ به زرد و ظاهر شل تري خواهد داشت.

براي تعويض پوشك نوزاد بايد هميشه آماده باشيد. شايد نوزاد روزي 10 بار نياز به ادرار داشته باشد و شايد كمتر. بنابراين بايد حواس خود را جهت تعويض پوشك كودك جمع كنيد. در ادامه نكاتي را در رابطه با تعويض پوشك در روزهاي اول بچه داري اشاره كرده ايم.

✔ روزهاي اول بچه داري نيازمند لوازم بهداشتي است. براي تعويض پوشك نوزاد نيازمند پوشك، دستمال مرطوب، كرم هاي ضد حساسيت، كرم سوختگي پاي نوزاد و دستمال نخي هستيد.

✔ براي جلوگيري از سوختن پاي نوزاد بايد به موقع براي تعويض پوشك اقدام كنيد. براي شستن پاي نوزاد از آب و صابون مخصوص كودك استفاده كنيد.

✔ روزانه چند ساعت نوزاد را بدون پوشك رها كنيد تا هوا به پوست او برخورد كند.

✔ زمان تعويض پوشك نوزاد، پاهاي او را به آرامي به سمت بالا بگيريد و قسمت جلويي را تا ناف بالا نگه داريد. و حالا براي چسباندن چسب هاي بغل اقدام كنيد. چسب هاي پوشك را خيلي سفت نبنديد زيرا به پوست كودك آسيب وارد مي‌شود.

🟢 نوزاد را به حمام ببريد

حمام نوزاد در روزهاي اول بچه داري بايد 6 الي 12 ساعت پس از تولد باشد. زيرا نوزاد قبل از اين زمان به دماي محيط عادت نكرده است. دماي حمام را در 25 درجه سانتي گراد و دماي آب را در 37 تا 38 درجه سانتي گراد قرار دهيد. روزهاي اول بچه داري و حمام آن نيازمند آگاهي از برخي نكات است كه در ادامه اشاره كرده ايم.

✔ براي مراقبت از پوست نوزاد بهتر است براي شستشوي او از اسفنج نرم استفاده كنيد. قبل از اينكه بند ناف نوزاد بي‌افتد به حمام ببريد. اما به دفعات حمام را تكرار نكنيد. زماني كه بند ناف نوزاد افتاد او را 2 الي 3 بار در هفته به حمام ببريد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه حمام كردن نوزاد بيش از حد باعث آسيب به پوست، خشكي پوست و خارش سر نوزاد مي‌شود.

✔ براي حمام كردن نوزاد از وسايل مخصوص استفاده كنيد. صابون گليسيرينه و شامپوي مخصوص نوزاد را فراموش نكنيد.

✔ نوزاد را مستقيم زير دوش نبريد و از قبل وان يا تشت را از آب گرم پر كنيد.

✔ براي آب كشي نوزاد از آب گرم استفاده كنيد. و براي خشك كردن او از حوله لطيف و نرم استفاده كنيد.

🔵 نحوه نگهداري از كودك را به درستي آموزش ببينيد

روزهاي اول بچه داري نگهداري از نوزاد هراس دارد. اكثر افراد را مشاهده كرده ايد كه براي نگهداري از كودك به شدت دچار ترس و استرس مي‌شوند. نگهداري نوزاد نيز از اصول خاصي پيروي مي‌كند. در ادامه نكاتي را در رابطه با نحوه نگهداري در روزهاي اول بچه داري اشاره كرده‌ايم.

✔ قبل از بغل گرفتن نوزاد دستان خود را با دقت بشوريد و ضدعفوني كنيد. نوزادان تازه متولد شده به دليل سيستم ايمني ضعيف به شدت به عفونت ها حساسيت نشان مي‌دهند.

✔ سر و گردن نوزاد را محكم بگيريد. زماني كه كودك در حركت است دست‌تان را از پشت سر و گردن او رها نكنيد. در روزهاي اول بچه داري گردن و سر نوزاد هنوز به قدري سفت نيست كه او محكم خود را نگه دارد. بنابراين هرگز او را رها نكنيد.

✔ روزهاي اول بچه داري از تكان دادن نوزاد به شدت خودداري كنيد. زيرا اين حركات باعث خونريزي مغزي مي‌شود. در نهايت موجب مرگ نوزاد خواهد شد.

✔ در روزهاي اول بچه داري، قنداق بهترين روش براي مراقبت از نوزاد است. اين روش به او احساس امنيت مي‌دهد و مانند حفاظي دور نوزاد است. اين كار را تا قبل از 2 ماهگي انجام دهيد.

✔ زماني كه قصد بغل كردن نوزاد را داريد سر او را به سمت داخلي آرنج دست خود بگيريد و با دست ديگرتان پشت او را بگيريد.

كلام آخر

در طول بارداري شايد روزهاي آتي خود با فرزندتان را مرور كرده باشيد. اما با مشاهده نوزاد هراس بر شما غلبه كرده و تمام روش هاي خود را از ياد برده ايد. اين اتفاق براي والدين تازه كار بسياري رخ مي‌دهد. ترس از بغل كردن نوزاد، ترس از حمام بردن و … همگي روش هاي نگهداري و مراقبت از كودك هست كه بايد ياد بگيريد.

براي نگهداري از كودك بايد از برخي روش هاي ساده اما نيازمند نوزاد آگاه شويد. آگاه سازي از طريق روانشناسان كودك صورت مي‌گيرد. براي آگاهي از روش هاي نگهداري در روزهاي اول بچه داري، حمايت روانشناسان را از خود دريغ نكنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه روزهاي اول بچه داري مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: روزهاي اول بچه داري | هفته هاي اول بچه داري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/1/10  ] [ ۲۳ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب